ElinaHalttunen-Riikonen

Hoi vastaherännyt sukupuolten tasa-arvon kannattaja!

Moi, sinä siellä.

 

Juuri sinä, joka kirjoitat naisten puolustamisesta ja naisten asemasta ympäri nettiä.

 

Hienoa että olet aloittanut feministisen heräämisesi! Maailmassa todellakin on paljon epäkohtia liittyen sukupuolten epätasa-arvoon. Seksuaalinen väkivalta on hirvittävää siinä missä muukin väkivalta, tekipä sen sitten kuka tahansa. (Muistathan: usein seksuaalinen väkivalta tapahtuu parisuhteessa tai tapaillessa, tuttujen kesken niinsanotusti. Tämä on jäänyt viime viikkoina aivan liian vähälle huomiolle.)

 

Ymmärrän että olet huolissasi ja peloissasi. Minuakin huolestuttaa ja pelottaa. Mihin tätä maata ollaan viemässä? Kuluneiden kuukausien aikana hallituksemme on marssittanut esiin lukemattomia uhkauksia, ehdotuksia ja päätöksiä, joilla naisten, lasten, köyhien ja vanhuksien asemaa huononnetaan.

 

Kaavaillut pakkolait heikentäisivät julkisen sektorin matalapalkkaisten naisten palkkaa.

Päivähoito-oikeutta rajattiin.

Nais- ja neuvontajärjestöjen tukia leikattiin – juuri niiltä, jotka auttavat seksuaalista väkivaltaa kokevia.

Jne. Jne.

 

Ymmärrät yskän. Olisimme kovin kovin onnekkaita, mikäli seksuaalinen väkivalta ja ahdistelu missä muodossa tahansa olisi ainoa ongelma. Koska näin ei ole, siitä puhumista ei saa käyttää piilottamaan muita epäkohtia. Se ei varmastikaan ole tarkoituksesi, etenkään sen jälkeen, kun huomaat miten monta muuta asiaa on pielessä.

 

Muistathan vielä, että sukupuolten tasa-arvoa ei voi edistää puhumalla naisten puolesta tai naisten yli, kaikkein vähiten käyttämällä naisia omien tavoitteidesi ajamiseen.

 

Eipä tässä muuta tällä kertaa. Toivotan sinut sydämellisesti mukaan feministien joukkoon! 

 

Lähteet:

http://www.niinaratilainen.fi/2015/11/30/eilen-kauhisteltiin-naisten-raiskauksia-tanaan-leikataan-naisjarjestojen-tukea/

http://www.tehy.fi/tehy-lehti/2016/1-2016/ajankohtaista-naiset-ensin/

http://www.vaestoliitto.fi/parisuhde/tietoa_parisuhteesta/parisuhdevakivalta/seksuaalinen-vakivalta/

 

 

Seuraavaksi kirjoitan siitä, miten jokafeministin kuuluu vastustaa rasismia ja syrjintää niiden kaikissa muodoissa. Muistathan lukea senkin :)

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat